Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Μόνον ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να χειρίζεται, να επεμβαίνει αλλά και να διαμορφώνει το περιβάλλον του.
Όλες οι μεταβολές που ήδη επέφερε σ'αυτό είχαν μοναδικό στόχο την εξύψωση του βιοτικού του επιπέδου και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του.
Δυστυχώς όμως πολλές απο τις δραστηριότητες του ανθρώπου επέδρασαν αρνητικά στο φυσικό περιββάλον και είχαν ως αποτέλεσμα δυσάρεστες επιπτώσεις για τον ίδιο.
Η βιομηχανική επανάσταση επέβαλε, με τον τρόπο της θορυβώδης πόλεις, με τους στενούς και γεμάτους αυτοκίνητα δρόμους, την ανυπαρξία πρασίνουκαι την αντικατάσταση των μονοκατοικιών απο τα μικρά διαμερίσματα που συνήθως αερίζονται και φωτίζονται ανεπαρκώς.
Σήμερα, με αφορμή το έκδηλο πια ενδιαφέρον κατασκευαστικών εταιριών για την περιοχή μας , άρχισαν δειλά-δειλά να ξεπροβάλλονται τριώροφες πολυκατοικίες καταστρέφοντας την αρμονία του περιβάλλοντος και του φυσικού κάλους που διέθετε η περιοχή μας.
Ίσως αυτό οφείλεται στο ίδιο το κράτος, ή την Δημοτική Αρχή που με τις τροποποιήσεις του Σχεδίου Πόλεως, ευνοεί τους λίγους και βλάπτει τους πολλούς, δημιουργώντας μια πόλη έκτρωμα που θυμίζει περισσότερο Αφρικανική πόλη, παρα Ευρωπαική, μια που το πράσινο λιγοστεύει, πεζοδρόμια δεν υπάρχουν θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο την ζωή των πεζών, ανυπαρξία ποδηλατοδρόμων, πάρκα δεν υπάρχουν για να παίζουν τα παιδιά και εάν υπαρχουν είναι εγκαλελειμμένα στην τύχη τους.
Έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την περιοχή μας απο την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Ήδη ο χώρος μας είναι αποδέκτης αναρίθμητων μέχρι σήμερα παρεμβάσεων εξαιτίας των αδυναμιών πολιτείας και τοπικής εξουσίας για τήρηση και εφαρμογή κειμένων διατάξεων που προστατεύει το περιβάλλον.
Ο Σύλλογός μας δεσμεύεται να δώσει κάθε δυνατή στήριξη προς την Τοπική Αρχή η οποία θα προσπαθήσει να εφαρμόσει μέτρα για την δημουργία μιας ανθρώπινης περιοχής που θα είναι αμιγώς κατοικίας (σπίτια παταχόθεν, ελεύθερα, με κήπους, πράσινο, πεζόδρομο, τακτική συγκοινωνία κ.λ.π.)
Καλούμε όλους τους νέους κατοίκους να οργανωθούν στις τάξεις του συλλόγου μας για να εξασφαλίσουμε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: